Problemos valymo įrenginiuose sprendžiamos biologinėmis bakterijomis

Individualiuose namuose gyvenantys lietuviai žino, kad jei jų namas nėra prijungtas prie Lietuvos centralizuotos kanalizacijos sistemos, savo kieme jie privalo turėti nuotekų surinkimo talpyklas arba nuotekų valymo įrenginius. Bet net ir turint pačius moderniausius nuotekų valymo įrenginius, bei kanalizacijos sistemas, jas, specialistai rekomenduoja prižiūrėti, kad būtų išvengta tam tikrų netikėtumų ir rimtesnių problemų.

Buitinių nuotekų surinkimo talpyklos yra paprastos sistemos ir funkcionavimo. Į talpyklą, kuri dažniausiai būna užkasama į gruntą netoli namo subėga visos namuose generuojamos buitinės nuotekos. Talpykloje, nuotekoms pasiekus tam tikrą užpildymo lygį tenka skambinti specialistams, kurie atvažiuoja ir atlieka asenizacijos paslaugas, kai iš talpyklos specialiu automobiliu nuotekos yra išsiurbiamos ir išvežamos valymui.

Buitinių nuotekų valymo įrenginiai atlieka šiek tiek kitokias funkcijas, gan sudėtingesnes nei nuotekų talpyklos. Valymo įrenginiai yra skirti buitinių nuotekų išvalymui, o juose atsirandantis valytas vanduo yra išleidžiamas į kanalizacijos griovį, netoliese esantį vandens telkinį, drenažo sistemą ar tiesiog išleidžiamas į šalia namo esantį gruntą. Tokiu keliu valymo įrenginiai užtikrina nuotekų išvalymą ir užkerta kelią teršalų patekimui į aplinką – gamtą.

Problemas
info@buksvarus.lt, tel. 867726777

Bet kaip rodo darbinė praktika, tokių nuotekų valymo įrenginių savininkai dažnai nežino, kad jas rekomenduojama ar net privaloma prižiūrėti. Su pačiais valymo įrenginiais viskas tvarkoje, dažniausiai jie visada puikiai atlieka savo funkcijas, jei žinoma, jie taip pat nebūna užteršti nuotekomis iš namų.

Problemos dažniausiai atsiranda nuotekų valymo sistemose, dar iki nuotekoms patenkant į valymo įrenginių talpyklas apdorojimui. Kadangi iš mūsų namų sanitarinių mazgų į nuotekas patenka įvairios medžiagos, kurios sudėtyje turi riebalų, cheminių bei organinių dalelių, nuotekose jos susijungia į naujus junginius. Nauji junginiai nuotekose pradeda lipti prie nuotekų vamzdyno sienelių, dažniausiai kaupiasi vienoje vietoje, kol galiausiai užkemša kanalizaciją. Be kamščių kanalizacijoje neprižiūrimos nuotekų sistemos grasina ir nemalonių kvapų atsiradimu. Dažniausiai kvapas atsiranda kanalizacijoje ir pasklinda po visą sistemą kol neranda išėjimo iš jos. Dažniausiai jais tampa įvairūs alsuokliai, neveikiančios ar sugedusios orapūtės ir sanitariniai mazgai namuose.

Bakterijos valymo įrenginiams
Konsultuojame, patariame, efektyviai išsprendžiame problemas

Nemalonius kvapus ir kanalizacijos sistemoje atsiradusius kamščius įmanoma pašalinti biologinėmis priemonėmis – bakterijomis ir natūraliais fermentais. Buksvarus.lt prekiausia ir buitiniam bei pramoniniam vartotojui, siūlo biologinį problemų nuotekų valymo sistemose sprendimo būdą. Panaudotos biologinės buksvarus.lt bakterijos valymo įrenginiams pagreitina įvairių medžiagų nuotekose skaidymo procesą, taip vadinamą degradaciją. Bakterijos pradedamos naudoti nuo sanitarinių mazgų: virtuvės ar vonios kriuklių, dušo kabinų, vonios ar unitazo, todėl sąveikaudamos su nuotekomis bakterijos procesą pradeda dar nepasiekus valymo įrenginių. Išskaidytos organinės medžiagos bei celiuliozė nuotekose nebelimpa prie kanalizacijos ar nuotekų valymo įrenginių vamzdyno sienelių. O esantys prilipę prie vamzdyno junginiai mažėja, kol galiausiai visiškai neišnyksta.

Biologiniais sprendimai nuotekų įrenginiams. Buksvarus.lt biologinės bakterijos naikina nemalonius kvapus visoje nuotekų sistemoje ir užkerta kelią kamščių atsiradimui. Jei su tokia problema susiduriate dabar, ją galima išspręsti efektyvių biologinių bakterijų pagalba. Kvapas išnyksta per parą, jei problema nėra įsisenėjusi arba kelias, o skaidomos medžiagos nuotekose naikina kamščius. Į gamtą patekusios bakterijos ir fermentai suskyla į vandenį ir anglies dvideginį. Priemonės nekenkia ir pačiai nuotekų valymo sistemai, įrenginiams. 1 kilogramų buksvarus.lt bakterijų pakanka apie 12 mėnesių, todėl išleidę vos 30 eurų apsaugosite savo aplinką ir išvengsite rimtesnių nesklandumų bei problemų valymo įrenginiuose.

Valymo įrenginių ir kanalizacijos darbas bus sklandus, į aplinką išleidžiamas valytas vanduo dar švaresnis, jei sistemą prižiūrėsite biologinėmis priemonėmis – Bukšvarus.lt

Vienas komentaras “Problemos valymo įrenginiuose sprendžiamos biologinėmis bakterijomis

  1. Jei dar neišbandėte efektyvios priemonės, kuri atstato nuotekų valymo įrenginių darbą ir užkerta įvairių problemų atsiradimą, tokių kaip kamščiai, nemalonūs kvapai ar pralaidumo sumažėjimas, neskubėkite spręsti dar neišbandę 🙂

    Patinka

Parašykite komentarą