Kam naudojamos bakterijos riebalų gaudyklėms

Riebalų gaudyklės yra pirminis įrankis nuotekų valymui. Jos skirtos riebalų atskyrimui nuo vandens, kad jie nepatektų į bendras arba buitines nuotekas. Tokius nuotekų valymo įrenginius naudoja maisto ar pramonine gamyba užsiimančios įmonės, visos maisto tiekimo įstaigos ir kitos įmonės, kurios patenka į Lietuvos Respublikos Aplinkos apsaugos ministerijos priimtų reglamentų apibrėžtų organizacijų sąrašą.

Valydami nuotekas riebalų gaudyklėmis gamintojai ar maisto tiekėjai valo nuotekas taip užtikrindamos mažesnę aplinkos taršą. Bet dar ne visi yra susipažinę su riebalų gaudyklių priežiūros veiksmais bei galimybėmis.

cropped-bakterijos-i-kanalizacija.png

Riebalų atskirtuvuose kaupiami riebalai savaime neišnyksta ir nesiskaido. Atvirkščiai, neprižiūrimos gaudyklės gali pradėti kelti tam tikras problemas ar visiškai sustabdyti nuotekų sistemos darbą dėl atsiradusių problemų. O problemos riebalų gaudyklėse gali  atsirasti įvairios. Pirma problema, kuri gali būti opiausia yra perteklinis riebalų kiekis riebalų atskirtuvuose. Tai reiškia, kad pertekliniai riebalai iš gaudyklės gali pradėti skverbtis per atskirtuvų dangčius arba, teršalai pradės bėgti į bendras nuotekas taip jas užteršdamos.

Kita problema, kuri gali atsirasti nevykdant riebalų gaudyklių priežiūros yra riebalų kamštis. neskaidomi riebalai nuotekose jungiasi į dar didesnius junginius – gumulus, kurie limpa prie sistemos sienelių ir taip mažindamos pralaidumą veda prie kamščių susidarymo. Atsiradus riebalų kamščiams sistemoje sustoja pralaidumas, o su tuo faktu sulėtėja arba sustoja ir visi gamybos procesai.

Lietuvoje, tam, kad taip nenutiktų, kavinių, viešbučių ar maisto bei pramonės gamybos įmonių vadovai ar savininkai naudoja bakterijas buksvarus.lt riebalų gaudyklių priežiūrai. Šios priemonės atlieka svarbias priežiūros bei valymo funkcijas ir užkerta kelią įvairių problemų atsiradimui.

Bakterijos riebalų gaudyklėms - buksvarus.lt

Buksvarus.lt bakterijos atskirtuvams skaido riebalus. Tokiu keliu yra užkertamas kelias perteklinių riebalų atsiradimui riebalų gaudyklėse. O išskaidyti riebalai natūralių fermentų pagalba patenka į bendrų nuotekų skyrių, kuriose lengvai išvalomos bei atskiriamos nuo nuotekų, paverčiant jas lengvu dumblu. Naudojamos bakterijos neleidžia atsirasti per dideliam riebalų kiekiui atskirtuvuose, taip užtikrina sklandų jų darbą.

Biologinės bakterijos riebalų skaidymui neleidžia atsirasti riebalų junginiams nuotekose. Naudojamos biologinės buksvarus.lt bakterijos riebalų gaudyklėms baltyminių katalizatorių (natūrlaių fermentų) dėka išskaido riebalinius junginius, taip užtikrindamos nuotekų pralaidumą sistemoje.

Taip pat skaitykite:

Atlikusios baigiamuosius skaidymo procesus buksvarus bakterijos kanalizacijai suskyla į vandenį ir anglies dvideginį. Todėl šios bakterijos yra draugiškos gamtai ir žmonių aplinkai. Jos nekenkia ir patiems įrenginiams, ne taip kaip cheminiai produktai, kurie gali sukelti tam tikras problemines situacijas ir vamzdyno pažeidimus. Buksvarus.lt bakterijų svarba riebalų gaudyklėms yra akivaizdi, be pagrindinio poveikio riebalams jos sprendžia ir papildomas problemas.

Biologinės bakterijos neleidžia atsirasti nemaloniems kvapams. Tai labai svarbu greito maisto gaminimo įstaigoms, kuriose lankosi daug žmonių. Nemalonus kvapas gali atstumti dalį klientų, taip sumažinti verslo stiprėjimą ar plėtrą.

Bakterijos atskirtuvams leidžia sutaupyti riebalų gaudyklių priežiūros resursų. Išvengiant problemų sutaupoma tiek, kad galima žvalgytis ir į papildomas investicijas verslo stiprinimui.

Buksvarus.lt bakterijos ir natūralūs fermentai leidžia sutaupyti ne tik lėšų, bet ir daug brangaus laiko. Nesant problemoms galima koncentruoti dėmesį į verslo veiklos kontrolę bei jo stiprinimą. Naudojant bakterijas visą laiką galėsite skirti pagrindinei veiklai.

Parašykite komentarą